Jak ugotować budyń bez mleka?
Jak ugotować budyń bez mleka?

Jak ugotować budyń bez mleka?

Jak ugotować budyń bez mleka?

Witamy na naszej stronie, gdzie podzielimy się z Wami przepisem na pyszny budyń bez mleka. Jeśli jesteście alergikami, weganami lub po prostu chcecie spróbować czegoś nowego, ten przepis jest dla Was!

Składniki:

  • 2 szklanki mleka roślinnego (np. sojowego, migdałowego, ryżowego)
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Krok 1: W rondelku podgrzej mleko roślinne na średnim ogniu. Nie doprowadzaj go do wrzenia, po prostu chcemy, aby było ciepłe.

Krok 2: W osobnej miseczce wymieszaj cukier, mąkę ziemniaczaną, skrobię kukurydzianą i sól. Upewnij się, że składniki są dokładnie połączone.

Krok 3: Dodaj mieszankę składników suchych do podgrzanego mleka roślinnego. Mieszaj całość energicznie, aby uniknąć powstania grudek.

Krok 4: Przenieś rondel z mieszaniną na kuchenkę i gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż budyń zgęstnieje. Powinno to zająć około 5-7 minut.

Krok 5: Gdy budyń osiągnie pożądaną konsystencję, dodaj ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszaj.

Krok 6: Przelej budyń do miseczek lub foremek i odstaw do ostygnięcia. Następnie umieść w lodówce na co najmniej 2 godziny, aby stężał.

Podsumowanie:

Gratulacje! Teraz wiesz, jak ugotować pyszny budyń bez mleka. Ten przepis jest prosty, a efekt końcowy z pewnością Was zachwyci. Możecie podawać budyń samodzielnie lub z ulubionymi owocami, bitą śmietaną roślinną lub posypką czekoladową. Smacznego!

Wezwanie do działania: Przygotuj budyń bez mleka, korzystając z alternatywnych składników, takich jak mleko roślinne lub woda. Wypróbuj przepis dostępny na stronie https://www.cigg.pl/ i ciesz się smacznym i bezmlecznym deserem!

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here